Over ons

 

Webshop voor kankerpatiënten en hun naasten

www.cancercollection.com is de eerste webshop ter wereld met producten en diensten voor kankerpatiënten en hun naasten. Voor patiënten biedt het een variatie aan mogelijkheden voor verzorging van lichaam en geest. Familie, vrienden en andere betrokkenen vinden in de webshop attenties om hun dierbaren en zichzelf op een prettige en frisse manier te blijven steunen. ‘Kanker heb je nooit alleen’ is hierbij het uitgangspunt.

Mensen blijven steunen

Het doel? CancerCollection maakt het voor alle betrokkenen makkelijker om mensen te blijven steunen en om het er samen over te hebben. Kanker hebben, is met kanker leren leven en het met anderen delen. De producten en diensten van de collectie leveren een bijdrage aan de communicatie over kanker en het contact tussen kankerpatiënten en betrokkenen. Daarnaast steunt CancerCollection goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker.

Creatief en ondernemend

Marika Chromiec is de initiatiefnemer van www.cancercollection.com / www.krebskollektion.de / www.afscheidscollectie.nl / www.abschiedskollekton.de en kent het kankerpatiënt-perspectief heel goed. Marika komt uit Duitsland - haar carrièreplanning bracht haar naar Nederland. Deze plannen werden abrupt onderbroken vanwege kanker. Door het oprichten van inmiddels 4 websites is ze helemaal terug. Ondernemend, creatief, nieuwsgierig met veel doorzettingsvermogen en lef - zo wordt ze (graag:) vaak omschreven. Veel complimenten gaan uit naar het concept en er hebben veel mensen met hun advies, inzet, energie en enthousiasme aan meegewerkt. Patricia is zelfs zo enthousiast, dat ze alle ideeên gaat programmeren. Goed, da ze alles over automatisatie en het ontwikkelen van websites weet. Dat maakt de expansieplannen heel ambitieus... Ulrike ondersteun het Team Duitsland en met Jacob hebben wij nog een enthousiasteling, die zijn kennis inzet voor de CancerCollection - welkom aan boord!

Onweerstaanbare collectie

Het resultaat is een collectie die voortdurend in ontwikkeling is. Boeker en films over kanker, second hand producten, actief blijven met kanker, passende kleding en kaarten om te versturen of om te ontvangen, er is veel te ontdekken binnen de KankerCollectie. Met de ‘Pruiken-fun’ kan alvast digitaal een pruik of een muts of sjaal gepast worden. Veel leuker om het samen erover te hebben op deze speelse manier, vinden wij. De ‘wenslijst’ helpt alle betrokkenen die op zoek zijn naar een geschikt cadeau. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van het aanbod dat gepaard gaat met leuke acties en interessante kortingsopties. CancerCollection werkt altijd vanuit de volgende kerneigenschappen: Inspirerend, vitaal, respectvol en met de nodige dosis humor.

Commercieel of non-profit?

CancerCollection gelooft in een commerciële benadering, maar heeft een non-profit hart. Winst maken is voor hun niet een doel op zich. Het is natuurlijk wel welkom. Natuurlijk hebben zij ook te maken met financiële verplichtingen: de rekeningen moeten worden betaald. Marika Chromiec financiert www.cancercollection.com vanuit eigen middelen. Dit doet ze omdat CancerCollection een persoonlijke levensmissie is geworden.

Marika gelooft echter dat er voor een ondernemer altijd een verdienmodel moet zijn, maar geven en nemen is een belangrijk onderdeel van haar concept. Zo hebben stichtingen en goede doelen een (kosteloze) vaste plek binnen de collectie op haar site. Marika en haar team werkt graag op een open, eerlijke en innovatieve manier. Reacties en nieuwe ideeën zijn daarom van harte welkom: contact